2012. augusztus 20., hétfő

Sült pulykacomb krumplival sütve


Hétvégén lakást festettünk, így csak egy gyors ebédre volt időnk. Zoli találta ki az alábbi ételt: mindent össze kell szórni egy nagy tepsibe és megsütni. Az ilyen receptek a kedvenceim.

Hozzávalók

80 dkg filézett pulykacomb
krumpli (Zoli nem tudja mennyi, kb. 80 dkg-ot mondott)
2 nagy fej vöröshagyma
baconkocka
5-6 gerezd fokhagyma

bors
majoránna
reszelt sajt a tetejére

Készítsük elő a hozzávalókat: a húst mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Ne túl kicsikre, mert akkor nagyon össze fog sülni.
A krumplit hámozzuk meg és karikázzuk fel. A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg, és szintén karikázzuk fel. Kezdhetjük is az összeállítást.

A hagymát és a bacon kockát szórjuk egy tepsi aljára.


Most szórjuk rá a krumplit is.


A krumplira mehet az őrölt bors és a majoránna, majd a tetejére a hús és a fokhagyma. A húsra szórhatjuk a sót.


200 fokos sütőben 1 órán át süssük fólia alatt (hőfokilag mindenki igazodjon a saját sütőjéhez, mert előfordulhat, hogy másnál ez a hőfok túl sok), majd fólia nélkül további 30 percet. Az utolsó 10 percben szórjuk rá a reszelt sajtot és pirítsuk rá azt is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+