2013. március 3., vasárnap

Tonhalas szendvicskrém

Így jár az, aki halas ételt akar fotózni és még a macskája is neveletlen.
Mivel múlt héten befürödtem a padlizsánkrémmel, most biztosra mentem: megkértem Zolit, hogy készítsen nekem tonhalas krémet.

Hozzávalók

1 db tonhalkonzerv (nem ízesített)
fél fej lila hagyma

bors
2 teáskanál majonéz
olívaolaj
1 púpos teáskanál vaj/margarin
kevés citromlé

A hozzávalók egy része
A lila hagymát vágjuk apróra.
A tonhalkonzervet bontsuk ki és öntsük le róla az olajat, majd tegyük a halat egy tálkába. Villával törjük össze és keverjük hozzá az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a majonézt, kevés citromlevet, sót, borsot, majd keverjük el jó alaposan. Most jöhet a vaj: erre azért van szükség, hogy kenhetőbb állaga legyen a végén a krémnek. Dolgozzuk bele ezt is, majd löttyintsünk rá egy pici olívaolajat is, és már ehetjük is!

4 megjegyzés:

  1. A tonhalkrém az miért vega étel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem úgy van, hogy a vegák esznek halat, a veganok meg nem? Vagy keverem?

      Törlés
  2. Az eredeti képen is ott volt a cica? Mert én csak ma reggel szúrtam ki?

    VálaszTörlés

Google+