Újabban Zoli rákattant az oldalas sütésre, az én nagy örömömre. Ugyan a zsíros részeit nem eszem meg, de a többit igen (Zoli szerint a zsíros része a legjobb, de ő pasi).
Az egész nagyon egyszerű és gyors, tk. a következő három lépésből áll: pácolás-sütés-evés.
Hozzávalók
1 db sertésoldalas
2 dl étolaj
5 gerezd fokhagyma
Erős Pista/csípős paprika
só
Az olajba tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és ízlés szerint Erős Pistát vagy csípős paprikát. (A sót majd csak a sütéskor kell rászórni a húsra.)
Keverjük jól el, majd kenjük be vele a megmosott húst. Alaposan dolgozzuk bele a húsba, majd tegyük egy napra (lefedve) a hűtőbe.
Másnap tegyük a húst egy tepsibe, sózzuk be (kb. 4 nagy csipet só - férfi kézzel). 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süssük kb. 1,5 órát.
Vegyük le a fóliát és süssük tovább a húst 190 fokon.
Fólia levétele utáni állapot. |
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, uborkával és friss kenyérrel is nagyon finom.
Az utolsó képeken úgy néz ki szegény, mint egy fura, megnyúzott anakonda...
VálaszTörlésNekem is egy kígyó jutott róla eszembe :-D amúgy én a hentessel szoktam feldaraboltatni, de ez sem rossz ötlet, egészben sütni.
VálaszTörlésTényleg úgy néz ki, én is észre vettem, mikor fotóztam. Még a feje is megvan : )
Törlés