2012. december 16., vasárnap

Oldalas sütése



Újabban Zoli rákattant az oldalas sütésre, az én nagy örömömre. Ugyan a zsíros részeit nem eszem meg, de a többit igen (Zoli szerint a zsíros része a legjobb, de ő pasi).
Az egész nagyon egyszerű és gyors, tk. a következő három lépésből áll: pácolás-sütés-evés.


Hozzávalók

1 db sertésoldalas
2 dl étolaj
5 gerezd fokhagyma
Erős Pista/csípős paprika




Az olajba tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és ízlés szerint Erős Pistát vagy csípős paprikát. (A sót majd csak a sütéskor kell rászórni a húsra.)


Keverjük jól el, majd kenjük be vele a megmosott húst. Alaposan dolgozzuk bele a húsba, majd tegyük egy napra (lefedve) a hűtőbe.


Másnap tegyük a húst egy tepsibe, sózzuk be (kb. 4 nagy csipet só - férfi kézzel). 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süssük kb. 1,5 órát.


Vegyük le a fóliát és süssük tovább a húst 190 fokon.

Fólia levétele utáni állapot.
A sütés második felében többször is megfordíthatjuk a húst. Kb. 1-1,5 óra alatt sül készre.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, uborkával és friss kenyérrel is nagyon finom.

3 megjegyzés:

  1. Az utolsó képeken úgy néz ki szegény, mint egy fura, megnyúzott anakonda...

    VálaszTörlés
  2. Nekem is egy kígyó jutott róla eszembe :-D amúgy én a hentessel szoktam feldaraboltatni, de ez sem rossz ötlet, egészben sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg úgy néz ki, én is észre vettem, mikor fotóztam. Még a feje is megvan : )

      Törlés

Google+