2011. október 18., kedd

Hogyan készítsünk kakaót?





Legnagyobb megdöbbenésemre kiderült, hogy Norbi barátom nem tudja, hogyan kell hagyományos (értsd: keserű kakaóporos) kakaót csinálni :-o Ezért jöjjön aminek jönnie kell, csak az ő kedvéért, hogy este végre kakaót ihasson!


Hozzávalók

2-2,5 dl tej (zsírossága  lényegtelen, kinek melyik ízlik. A tejet úgy is kimérhetjük, hogy először a bögrébe öntjük majd onnan át a lábosba. Így biztosan elég lesz.)
2 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál keserű kakaópor (tudjátok, a macskás)


A hozzávalók.

A cukrot és a kakaót tegyük a bögrébe. A tejet egy lábosba öntjük és felmelegítjük. Nem kell felforralni, mert akkor bőrös lesz a tej, és az egyáltalán nem finom. Legyünk bátrak, és nyúljunk bele. Ha már jó meleg, két kanál tejet merjünk át a bögrébe, és azzal keverjük ki csomómentesre a cukor-kakaó keveréket.





Ha ez megvan, szép lassan  öntsük fel a tejjel a masszát. Közben kevergessük, hogy szépen feloldódjon a keverék, így elkerülhetjük, hogy a végén a tetején kis barna csomók úszkáljanak.
Vajas kenyérrel együtt egy igazi gasztronómiai élvezet :)

11 megjegyzés:

  1. Éééés, meg van az első komment is!! Ki gondolta volna, hogy pont ennél a posztnál : D

    VálaszTörlés
  2. Én is ehhez akartam kommentelni, csak ugye offline olvastalak, szóval:
    Ezek szerint már elfelejtetted, de én is tőletek tanultam meg a hagyományos kakaó elkészítését a gyönyörű, gangos kilátással rendelkező konyhánkban anno. Ugyanis én nyuszikakaón nevelkedtem. :)

    VálaszTörlés
  3. Hehe, tényleg, ezt el is felejtettem : ) Na de most már megy a kakaófőzés neked is :)
    ÓÓÓÓ, a mi kis konyhánk, sok élmény helyszíne :)) de klassz is volt!!!!

    VálaszTörlés
  4. A macskás kakaó dobozáról miért nem tettél ki fényképet?

    VálaszTörlés
  5. Mert egy műanyag dobozban van a kakaó otthon, és a papír doboz már nem volt meg.

    VálaszTörlés
  6. Nem akarok sznobnak látszani, de én holland kakaóport használok, mert magasabb a kakaótartalma, és finomabb. Meg olyan jó illata van, mindig szagolgatom, ha használom:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jobb, bár én mostanában mindig a cicásat veszem. Aki teheti, az inkább vegye persze a holland kakaót : )

      Törlés
  7. Egyszerűen isteni!!!:) Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon kevés barna cukor kell csak bele, éppen hogy harmad teáskanál. 2,8%-os tej. És kicsit több kakaó. Na úgy lesz igazán finom.

    A "nyulas" az nem kakaó...

    VálaszTörlés
  9. 2017.11.02 Végre tudtam kakaót készíteni 😂😂 17/F

    VálaszTörlés

Google+