A korábban a blogon szereplő fehér kenyér recept helyett is egy sokkal egyszerűbbet használunk.
(Forrás: http://www.mindmegette.hu/hazi-kenyer.recept )
Ebben az esetben is hűen követni szoktuk az eredeti receptet (az olaj helyett zsírt szoktunk használni), bár én csak fél kilót szoktam csinálni belőle. Ahogy a recept is írja, elég fél órán át keleszteni, aztán átgyúrni, és már mehet is előmelegítés nélkül rögtön a hideg sütőbe. Én 200 fokon szoktam sütni, és tényleg elég neki a 40 perc, bár ezt nem akartam elsőre elhinni.
Ilyen szép a belseje. |
Gyönyörű kenyeret sütöttél Vali! Pedig nem is formába, hanem csak tepsibe tetted. Gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszi Nóri! Én sem értem hogyan lesz mindig ilyen, mert a tepsi szélét nem éri el, szóval nem az emeli meg a tésztát. Mégis mindig ilyen magas lesz a végeredmény : )
Törlés