Mostanában egyre többször készítek el olyan ételeket, amit főzős műsorokban látok. Korábban szinte soha nem álltam neki ezek alapján főzni, mert nagyon bonyolultak vagy időigényesek voltak a receptek, de az is sokszor előfordult, hogy a hozzávalók voltak túl drágák egy kísérletezéshez. Jobban szeretem az egyszerű, gyorsan elkészíthető recepteket, amikhez nem kellenek extra hozzávalók. Ez vagyok én, és úgy látom, hogy a mostani főzőműsorok nekem kedveznek. Egyre több olyan műsor van, ahol a cél az, hogy főzzünk gyorsan, egyszerűen, 30 perc alatt.
A mostani recept is egy ilyen, semmi extra, de kicsit azért mégis más. Ezt az ételt Gordon Ramsay egyik műsorában készítették el, de a recept linkjét a neten már nem találtam.
Hozzávalók
1 csirkemell
tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
olaj
2 paradicsom
oregánó
mozzarella
A húst vágjuk fel szeletekre. Mossuk meg, sózzuk és panírozzuk be. Akinek szüksége van a panírozás részleteire az itt találja.
Ha a húst bepaníroztuk, kezdjük el kisütni forró olajban. (Én végig közepes lángon sütöttem.) Amíg elkészülnek a rántott húsok, készüljünk elő a következő lépéshez.
A paradicsomot mossuk meg,vágjuk fel cikkekre. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi olíva olajat egy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a paradicsomot és szórjuk meg oregánóval.
Forgassuk át kb. 2 percen keresztül, majd le is zárhatjuk alatta a tűzhelyet. Vágjuk fel szeletekre a mozzarellát (mi két nagy darab mozzareállt vettünk) és tegyük félre a paradicsommal együtt.
Melegítsük elő a sütőt maximum hőmérsékletre.
Amikor a húsok kisültek szedjük ki őket szalvétára és várjuk meg, amíg az olaj kicsit lecsöpög róluk. Szedjük át az összes húst egy tepsibe.
Osszuk el a szeleteken a paradicsomot, majd helyezzük rá a sajtot a paradicsomokra.
Tegyük be 8 percre a sütőbe és már fogyaszthatjuk is.
A recept nevében azért tettem zárójelbe, hogy rántott, mert akinek nincs kedve vesződni a panírozással, az csak simán süsse elő a csirkét egy serpenyőben. Ilyenkor elég sózni és borsozni a húst, majd mehet szintén egy tepsibe, paradicsom, mozzarella a tetejére és 8 perc múlva ár ehet is.
jónak tűnik, kipróbálom majd... :)
VálaszTörlésNem tudom mennyire érdemes amúgy kirántani. A paradicsom leve miatt a panír végül puha lett és így rántva elég laktató is volt az egész. Lehet, hogy nem érdemes vesződni a panírozással :)
VálaszTörlés