A hétvégén nagy főzésben voltam, a császármorzsa lett az egyik végeredmény. Most készítettem először, szokásos anyai telefonos segítséggel. Azért került dobozba, mert ebédre vittem : )
Hozzávalók (1 nagy adag lett belőle, annyi ami a fotón van)
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
citrom
2 dl tej
olaj a sütéshez
A tojásokat válasszuk szét: a sárgáját keverjük el a cukorral a fehérjét pedig verjük kemény habbá.
A tojások sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát, a tejet, egy kevés citromlét és mazsolát. Az egészet jól keverjük el, majd adjuk hozzá a felvert tojáshabot. A végeredmény egy folyós tészta lett.
Vegyünk egy serpenyőt, tegyünk bele 4 evőkanálnyi olajat, esetleg kicsit többet. A tésztában nincs semmi zsiradék, ezért kell hozzá viszonylag sok olaj a sütéskor.
Ha az olaj átforrósodott öntsük bele a tésztát és alacsony lángon kezdjük el sütni. Amikor kicsit átsült már, forgassuk meg, törjük darabokra és süssük tovább.
Sokszor keverjük át és daraboljuk folyamatosan. Én azt hittem, hogy pikk-pakk kiszárad és megsül, de vagy 15-20 percig kavargattam, mire így nézett ki:
Porcukorral és barack lekvárral tálaljuk.
Kellett nekem ez így hajnal fél egykor... úúúúgy megkívántam... legszívesebben azonnal nekiállnék megcsinálni. Én rumba áztatott mazsolát is szoktam tenni bele, mmmmmmmmmmmmm!
VálaszTörlésNaaa? Nekiálltál végül éjjel??? :)))
VálaszTörlésDehogy! :-D pedig nagy volt a kísértés! ;-)
VálaszTörlésVali, gratula, rendesen melósan csináltad. Sokan beteszik a sütőbe. Csak mazsola ne lenne benne...
VálaszTörlésAnita
Nem volt benne sok : )
Törlés