Jöjjön egy tartalmas reggeli a hétvégékre, vagy vacsora a hétköznapokra. Nálunk ezt is Zoli készíti jobban. Lehet neki kellene írnia a blogot...
Hozzávalók
Tojás
Szeletelt bacon (csomagban lehet így kapni)
Hagyma, újhagyma
Sajt
Só, bors
Fogjunk egy teflon serpenyőt, tegyük bele a bacon szeleteket. Olajat nem szoktunk tenni alá, mivel a baconből elég zsiradék sül ki.
Közepes lángon kezdjük el sütni.
Közben óvatosan fordítsuk meg a szeleteket, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
Közben a hagymát szeleteljük fel, majd a szépen megpirult baconra szórjuk rá. Ha szeretnénk rá borsot is tenni, akkor szórjuk rá a hagymára.
Süssük tovább, forgassuk meg a hagymával is. Ha éppen újhagyma szezon van, akkor azt is tehetünk rá.
Kicsit süssük, hogy a hagyma is puhuljon, majd üssük rá a tojásokat.
Továbbra is közepes lángon süssük. Kevés sót szórjunk a tojásokra, de csak óvatosan! A bacon maga is sós. Kevés reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Ha szépen átsült a fehérje is, készen is vagyunk. A tetejére Zoli még szokott pirospaprikát és borsot is szórni.
Tudtok élni! :)
VálaszTörlésIgen : )))) De ki ne számold nekem, hogy mennyi kalória van benne :D
VálaszTörlésEz nagyon étvágygerjesztően néz ki.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésB*sszus, összefutott a számban a nyál...
VálaszTörlésVal, milyen megjegyzéseket töröltél??? :)
Valami külföldi csávó reklámozta a blogját, de spam volt, így töröltem. Aztán nem értett a szóból, és újra meg újra linkelte magát, én meg újra meg újra töröltem. Egyelőre úgy tűnik én nyertem.
Törléskb mennyi igeig (kellett volna XD)kell sütni?
TörlésEzek szeritn nem lett belőle vacsora tegnap : )
TörlésA bacont közepes lángon kezd el sütni, de ne hagyd magára. Akkor kell megfordítani, amikor úgy néz ki az alsó oldala, mint a harmadik fotón (nyugodtan emeld meg a villával akár 20 mp-enként, hogy lásd, hogy álla dolog).
Amikor megfordítottad, akkor tk. rá is dobhatod már a hagymát. Süsd 1-2 percig, majd mehet is rá a tojás. Soha ne süsd nagy lángon, mert akkor oda fog égni az egész. A tojás akkor jó, amikor a fehérje rész is szépen megsül (nem folyik, nem átlátszó, hanem szépen kifehéredett). Remélem tudtam segíteni.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés