2012. január 20., péntek

Sült pulyka almával


Ez a recept tk. anyukám karácsonyi pulykája. A különbség az, hogy Ő mindig sokkal nagyobb darabokban süti meg a pulykacombot. Túl nagy recept nem fog következni, hozzávaló alig van, viszont annál finomabb a végeredmény.


Hozzávalók

pulykacomb
1 fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
1-2 alma

bors
bacon szalonna

Fogjuk a pulykacombot, vágjuk fel több darabra. Sózzuk és borsozzuk be a húsokat. Vegyünk egy fej hagymát és karikázzuk fel. Ezt is szórjuk rá a húsra. Tegyünk még mellé fokhagymát is: pucoljuk meg a gerezdeket és egészben tegyük be a húsok közé. Ne sajnáljunk, nagyon finom, ha sok van benne. A sok fokhagyma azért is fontos, mert karácsonykor nálunk mindig nagy vadászat van a fokhagymákra.


Ezen kívül tehetünk még szalonna szeletek is a tetejére. Locsoljuk meg étolajjal és mehet is a sütőbe. Fólia alatt, kis lángon süssük.
Mikor már átpuhult a hús és levet is eresztett, vegyük le a fóliát és úgy süssük tovább.


Utolsó mozzanatként tegyük mellé a gerezdekre vágott almát és így süssük tovább (az almának kb. 10 perc kell).
Én szóltam, hogy nem lesz hosszú recept, de gyorsan elő lehet készíteni és nagyon-nagyon finom.

2 megjegyzés:

  1. Egyszer próbáljátok ki, hogy fahéjjal is megszórjátok. Érdemes.

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm, ez még eszembe se jutott. A húsra szórod a sütés legelején, vagy az almára teszed?

    VálaszTörlés

Google+