2012. február 2., csütörtök

Császármorzsa


A hétvégén nagy főzésben voltam, a császármorzsa lett az egyik végeredmény. Most készítettem először, szokásos anyai telefonos segítséggel. Azért került dobozba, mert ebédre vittem : )


Hozzávalók (1 nagy adag lett belőle, annyi ami a fotón van)


2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
citrom
2 dl tej
olaj a sütéshez


A tojásokat válasszuk szét: a sárgáját keverjük el a cukorral a fehérjét pedig verjük kemény habbá.


A tojások sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát, a tejet, egy kevés citromlét és mazsolát. Az egészet jól keverjük el, majd adjuk hozzá a felvert tojáshabot. A végeredmény egy folyós tészta lett.


Vegyünk egy serpenyőt, tegyünk bele 4 evőkanálnyi olajat, esetleg kicsit többet. A tésztában nincs semmi zsiradék, ezért kell hozzá viszonylag sok olaj a sütéskor.


Ha az olaj átforrósodott öntsük bele a tésztát és alacsony lángon kezdjük el sütni. Amikor kicsit átsült már, forgassuk meg, törjük darabokra és süssük tovább.


Sokszor keverjük át és daraboljuk folyamatosan. Én azt hittem, hogy pikk-pakk kiszárad és megsül, de vagy 15-20 percig kavargattam, mire így nézett ki:


Porcukorral és barack lekvárral tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Kellett nekem ez így hajnal fél egykor... úúúúgy megkívántam... legszívesebben azonnal nekiállnék megcsinálni. Én rumba áztatott mazsolát is szoktam tenni bele, mmmmmmmmmmmmm!

    VálaszTörlés
  2. Naaa? Nekiálltál végül éjjel??? :)))

    VálaszTörlés
  3. Dehogy! :-D pedig nagy volt a kísértés! ;-)

    VálaszTörlés
  4. Vali, gratula, rendesen melósan csináltad. Sokan beteszik a sütőbe. Csak mazsola ne lenne benne...


    Anita

    VálaszTörlés

Google+