2013. augusztus 21., szerda

Gyömbéres, meleg almáspite


Van egy másik főzőműsor is, amire rá vagyok kattanva, ez pedig a Villámkonyha. A műsor lényege, hogy Lorraine Pascale friss alapanyagokból készít gyors ételeket  Mondjuk használt a műsorban már dobozos tojásfehérjét (???) is, de ettől még vannak jó receptjei, ráadásul annyira jól van kamerázva a főzés minden mozzanata, hogy már csak ezért is érdemes megnézni pár részt. Amúgy tényleg gyors és egyszerű ételeket készít, így lehet, hogy lesz még tőle recept.

Előre szólok, hogy szokás szerint nem voltam alapos, így a kisebb leveles tésztát sikerült beszereznem, ezért nekem csak almás rudak lettek a végén. Bár ettől még nagyon finom volt, tényleg csak ajánlani tudom!


Hozzávalók

50 dkg leveles tészta (bolti tökéletes)
4 nagy alma
2 dkg vaj
1-2 evőkanál (barna)cukor (gyümölcstől is függ)
fél citrom leve
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 tojás

Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A vajat tegyük egy meleg serpenyőbe, majd tegyük bele az almát. 


Facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a gyömbért, a fahéjat és a cukrot, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. A recept szerint addig kell főzni, amíg teljesen puha nem lesz, de én nem szeretem a pempős dolgokat, ezért előbb késznek nyilvánítottam. 


A leveles tésztát jól belisztezett felületre terítsük ki és vágjuk fel 8 egyforma részre.Verjük fel a tojást és kenjük le vele a tészták szélét.


Várjuk meg, amíg a töltelék kihűl, majd tegyünk mindegyik tészta széléhez (ne középre) egy kis kupac almát. 


Fogjuk meg a tészta töltelék nélküli végét és hajtsuk rá az almára, majd nyomkodjuk le a tészta szélét jó alaposan, hogy a két tésztalap biztosan összeragadjon. (Ezt sajnos elfelejtettem lefotózni.)

A kész csomagokat tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejét a maradék tojással, majd villával bökjük meg a tészták tetejét. 
200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig süssük. Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal is tálalhatjuk.
(Hidegen is jó volt, de szerintem melegen igazán finom.)


3 megjegyzés:

  1. Ez finom lehet, ki fogom próbálni. :) A dobozos tojásfehérjéről - vajon van dobozos tojássárgája is? ;) - jutott eszembe, hogy Németországban láttam, hogy úgy, mint a gyümölcsleveket, savanyú káposzta levét árusítják dobozban. Igaz, nagyon egészséges, de elég fura volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom volt, én is akarok még csinálni!
      Hát csak a fehérjével dicsekedett ela műsorban (habcsókot csinált belőle), de leesett az állam, mikor előkapta a hűtőböl :)
      Savanyúkáposztalét sem hallottam még így árulni. Mik vannak : )

      Törlés
  2. Elkészítettem, ízlett, még próbálkozni fogok vele :) Annyi észrevételem van, hogy 200 fokon 14 perc alatt elkészült, annyira, hogy meg is égett az alja.

    VálaszTörlés

Google+