2012. január 24., kedd

Csípős (tonhalas) tészta



Korábban sosem szerettem a csípős ízt, de újabban próbálkozom vele. Én ezt az öregedésnek tudom be: így jártam a túrós tésztával is: régen porcukorral ettem, most már csak szalonnával megy le. Norka barátnőm szerint ne legyek szigorú magamhoz, ez nem az öregedés miatt van, hanem egyszerűen csak változik, finomodik az ízlésem.
A recept Zolitól származik. 


Hozzávalók 1 főre

spagetti tészta
4 gerezd fokhagyma
1-2 csípős paprika (ki mennyire szereti csípősen)
1 tonhal konzerv
olivaolaj
citromlé




Tegyünk fel sós vizet a tészta kifőzéséhez.
Pucoljuk meg a fokhagymákat és vágjuk apróra. A paprikát szinté vágjuk apróra. A serpenyőbe tegyünk olívaolajat, két csipet sót és szórjuk rá a fokhagymát és a paprikát.


Alacsony lángon pirítsuk össze. Ha szeretnénk tonhalat is tenni hozzá, akkor pár perc után azt is tegyük bele a serpenyőbe. Mielőtt hozzáadjuk, öntsük le a tonhalról a levet. Továbbra is alacsony lángon süssük.


Ha felforrt a tésztafőző víz, tegyük bele a tésztát. Ha tonhalat is tettünk a fokhagymához, akkor adjunk 3-4 kanál tésztafőző vizet a tonhalhoz. Akkor merjük át, amikor a tészta már 5 perce a vízben fő (a keményítő kifő belőle).
Ha tonhal nélkül készítjük, akkor erre nincs szükség.

Ha a tészta megfőtt, keverjük össze a szósszal.


Resztelt sajttal tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nyugi, nem az öregedéstől van, én idősebb vagyok nálad, és a túrós tésztát szeretem porcukorral is, meg szalonnával is. De Anita a csúcs, ő simán rak porcukrot a szalonnás túrós csuszára:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúúúú, ez elég bizarr, bár már én is hallottam ilyesmiről, de most legalább már tudok is olyat, aki tényleg megteszi :)

      Törlés
  2. Egy barátnőm így ismerkedett meg a férjével. Már egy ideje ugyanabban az együttesben táncoltak (ahol én is), de valahogy nem figyeltek fel egymásra. Aztán egy fellépés után túrós csuszát kaptak ebédre, amikoris Janinak feltűnt, hogy rajta kívül Kriszta az egyetlen, aki szalonnával ÉS porcukorral eszi :-D

    VálaszTörlés
  3. :D Ki gondolná, hogy ilyesmivel lehet ismerkedni? :))))

    VálaszTörlés

Google+