2011. december 2., péntek

Tejfölös csirkepaprikás



Múlt hétvégén annyira belejöttem a főzésbe, hogy a csirkepaprikást is bevállaltam, és ez is jó lett! Úgy tűnik elkaptam a fonalat : ) Azért azt is be kell vallanom, hogy Zoli jobban szereti ha zsírral készül, meg van benne szalonna is stb. Én viszont jobban szeretem, ha nem ennyire tömény egy étel. Épp beteg, (vagyis az én főztömet kellene ennie), ennek ellenére mégis boldogan fogadta felvetésemet, hogy csináljunk két adagot, mindenki az ízlése szerint. Neki is állt a sajátjának, szóval úgy tűnik, hogy a gyógyulás útjára lépett. Tegnap még vígan ette a főztömet....


Hozzávalók (3 adag)


60 dkg csirkecomb (csontozott vagy csont nélküli) az enyém pulykából készült, így osztoztunk meg.
1 fej vöröshagyma

bors
egész kömény
2 gerezd fokhagyma
3 teáskanál pirospaprika
fél doboz kis tejföl
2 csapott teáskanál liszt
(negyed marhahúsleves vagy pörköltleveskocka, aki nem szereti, kihagyhatja)
ha szezonja van, akkor paprika, paradicsom is mehet bele


A hagymát vágjuk fel apróra, öntsünk rá olajat, szórjuk meg két csipet sóval és kevés őrölt borssal. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára.


Mossuk meg, majd kockázzuk fel a húst.


Ha a hagyma szép üveges, puha már, tegyük rá a húst és forgassuk meg benne. Többször forgassuk át, hogy kifehéredjen a külseje. Ez után szórjuk rá a pirospaprikát, három csipet köményt és az apróra vágott fokhagymát.


Adjunk hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, ennyire (utólagosan módosítom arra, hogy mehet ennél több víz is, lepje csak el, hogy legyen sok levele a végén):


Ha használunk leveskockát az is mehet bele most. Fedő alatt addig főzzük, amíg puha nem lesz.

Közben készítsük el a habarást: keverjük ki a tejfölt magában. Ha már sima, adjuk hozzá a két teáskanál lisztet és keverjük addig, amíg csomómentes nem lesz.


Amikor a hús már puha, merjünk át a levéből a habarásba, keverjük el ezzel is csomómentesre, majd adjuk hozzá a pörkölthöz. Főzzük össze pár percig, és készen is vagyunk.


A tejfölös csirkepaprikáshoz a tökéletesen passzoló köret a nokedli, de főzhetünk mellé szarvacskatésztát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+