2011. november 14., hétfő

Sajtos-tejfölös tepsis csirke


Most, hogy a blog elmúlt egy hónapos, rá kellett döbbennem, hogy elfogytak azok az ételek, amiket el tudok készíteni. Na jó, egy-kettő még van, de azok főleg sütemények. Először kétségbe estem, hogy mi lesz így a bloggal, nekem is új recepteket kell tanulnom, ki tudja sikerül-e elkészítenem stb. Úgyhogy bújtam a receptkönyvem és használható recepteket kerestem a neten. De rá kell jönnöm, hogy mindenhol sütireceptek vannak főleg. Sütiblogot kellett volna csinálni....
Most próbálok pozitívan hozzáállni, valahogy így: legalább most én is megtanulok főzni, ráadásként pedig változatosan fogunk étkezni.

A recept egy másik blogról (A Zsuzsi főz blogról való). Nem volt itthon minden hozzá, így kicsit máshogy készült, mint a recept írta (habár nem tudok főzni, de simán belerondítok mások receptjeibe).


Hozzávalók

kb. 80 dkg csirkecomb
4 evőkanál liszt

bors
1 teáskanál pirospaprika
4 csipet rozmaring

3 dl tejföl
két kanál mustár
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
reszelt sajt

A csirkét mossuk meg (lehet csontos vagy filézett is) és daraboljuk fel. A jénait kenjük ki margarinnal. A liszthez adjunk hozzá egy teáskanál sót és 1 teáskanál pirospaprikát. Rozmaringból nekem élő nem volt, így szárítottból adtam hozzá 4 csipetet. A hozzáadott són kívül én a szeletekre tettem még nagyon kevés sót, éppen csak látszódott rajta. A sajt és a mustár is sós, ezt is kalkuláljuk bele.


Jól keverjük el, majd forgassuk meg benne a csirkéket jó alaposan. Ez után mehetnek is a jénaiba, szép szorosan egymás mellé.

Az élesség nem az igazi.

Most jön az öntet. A tejfölt keverjük el két kanál mustárral és az apróra vágott fokhagymával. Na most, nekem nem volt itthon fehérbor, ráadásul bad hair day van (nővérem szavaival éltem), meg minden, szóval boltba se volt kedvem menni, így én vízzel hígítottam a tejfölt és úgy öntöttem rá a csirkékre.


Erre ráreszeltem trappista sajtot, és tettem rá bacon kockákat is, majd irány a sütő fólia alatt, 170 fokon jó 40 percig.


Vegyük le a fóliát, ekkor így fog kinézni:


Süssük tovább 180-190 fokon, hogy szépen megpiruljon.

3 megjegyzés:

  1. Naszóval:
    1. a bad hair day az az én szövegem
    2. légy szíves, ne rakj fel ilyen fotókat, mert most baromi éhes lettem, ráadásul a sütőben megpirult sajtos-tejfölös dolgok a gyengéim...
    3. javaslok főzelékeket feltenni a blogra! Nekem a habarással mindig gondjaim vannak (pedig több mindent tudok főzni, mint te:P), és hátha másnak is folyton zöldbableves lesz a zöldbabfőzelékből...

    VálaszTörlés
  2. 1. bocsánat, feltüntetlek mint forrást : )
    2. kajablogot mindig csak ebéd UTÁN szabad nézni.
    3. hááát, épp a tökéletes főzelékre gyúrok, a legutóbbi kísérletnél a habarás jó lett, csak az ízek nem voltak a legjobbak. De nekifutok újra.

    VálaszTörlés
  3. szép jó napot!
    Pont erre a receptre vártam!
    Ugyan én nem eszem húst, de kis családom tagjai igen, és ez az a kaja, amit nagyon fognak szeretni.
    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés

Google+