2011. november 30., szerda

Lágytojás


Gyerekkorom nagy kedvence a lágytojás. Nekem akkor finom, mikor még folyós, de már vannak benne sötétebb, krémes darabok is. Ha valaki jobban szereti akkor, mikor még nem kemény, de már nincs benne folyós rész, az főzze kicsit tovább.


Hozzávalók

2 tojás

kenyér
margarin


A tojást hideg vízben tegyük fel a tűzre.


Ha felforrt, tegyük alacsony fokozatra és kb. két percig főzzük még. Közben pirítsuk meg a kenyeret. Zárjuk le a tűzhelyt, vegyük ki a tojásokat és konyharuhába fogva törjük fel a tetejét:


Egy mokkás- vagy teáskanállal óvatosan szedjük ki a tojás tartalmát egy bögrébe.


Ízlés szerint sózzuk meg és már fogyaszthatjuk is.

2 megjegyzés:

  1. Azért valljuk be, ezt a receptet közzétenni majdnem olyan durva, mint a kakaóét...:)

    VálaszTörlés
  2. Lehet, de a kakaó a legnépszerűbb recept :) Bár a lágytojás egyelőre fel sem került a listára...

    VálaszTörlés

Google+