2013. december 8., vasárnap

Mit süssünk karácsonyra?

Jöjjön egy kis válogatás a desszertekből, hogy ne kelljen mind az ötven receptet végigpörgetnie annak, aki ötletekért jött ide.

Az egyik alap karácsonyi elmegyek az asztal mellett és bekapok egy sütit desszertünk. Nálunk ez minden évben elkészül, idén Zsófi vállalta be. Mézes tésztalapok között vaníliás és cskoládés krém van, a tetején pedig csokoládébevonat.Aki szereti a fajsúlyos édességeket, az ezt a ortát válassza. Életemben egyszer készítettem el, mert tömény cukor, étcsokoládé, de azért finom. Egy szelet/fővel elég számolni.Azoknak ajánlom, akik 23-án már nem dolgoznak. Eléggé macerás, sokáig tart elkészíteni, de tény, hogy megéri, mert nagyon finom. Szintén egy csak bekapok egyet édesség karácsonyra. A receptben szereplő mennyiség elég nagy adag, személy szerint én a felénél szoktam nagyon megunni a csokoládéval való bevonást, így ha idén csinálnék, csak fél adagot készítenék belőle.Az igazi jolly joker, minden karácsonyunk főszereplője. Az igazi ász az elkészítésében tesóm, aki idén kettő vagy három diótortá is fog készíteni. Tömény dió a krémje és a tésztája is, így tesóm kapott is tőlem fél kiló diót az egyik tortához.Ha valakinél már kivertem a biztosítékot a sok édességgel, annak ajánlom az alábbi citromos, hideg desszertet, amely sütés nélkül elkészíthető.Természetesen nem maradhat ki a mézeskalács sem. Zsófival épp ma szaggattunk ki egy adagot. 


A két évvel ezelőtti karácsonyunk poéngyára lett a Sacher tortám, ugyanis sikerült annyira sűrűre, keményre cisnálnom a tésztáját, hogy nem lehetett szó nélkül elmenni mellette.Mokkatorta

És jöjjön az utolsó torta, kávés, szirupos, édes és nagyon laktató.Akinek van még desszert ötlete, az ne tartsa magában :)

1 megjegyzés:

Google+