2012. szeptember 17., hétfő

Sajtos rúd


Hétvégén kivételesen nem mi lebzseltünk a barátoknál, hanem ők jöttek hozzánk. Mivel mindig finom ételekkel várnak minket, gondoltam én is sütök nekik valamit. Gyorsan elkészíthető ételre volt szükségem, ezért nyúltam ehhez a recepthez. (A fotó a Hétrend blogról származik.)


Hozzávalók

25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj vagy margarin
1 teáskanál só

1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt a tetejére

Az elkészítés nagyon egyszerű. A hozzávalókat tegyük egy tálba és jól dolgozzuk el. Ennél a tésztánál a zsiradékot ne olvasszuk fel, hanem hidegen dolgozzuk el a többi hozzávalóval.


Amikor összeállt tegyük be minimum egy órára a hűtőbe. Akár egy napot is állhat a hűtőben a tészta, nem lesz semmi baja, sőt, inkább csak jobb lesz tőle.


Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. ujjnyi vastagra, kenjük meg a tetejét a felvert tojással, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Aki szereti tehet rá köménymagot is.


Vágjuk fel tetszés szerinti méretre. Mi kisebb darabokra szoktuk vágni, de lehet hosszabbra is hagyni.


200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig kell sütni.

4 megjegyzés:

  1. Én hajtogatni is szoktam, kétszer, háromszor, úgy jobban feljön a tészta.

    Ja, és nálunk ez pogácsa formában került az asztalra, de most én is kipróbáltam a rúd alakzatot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, ez a hajtogatás jó ötlet. A Tied sokkal szebb lett mint az enyém, azért is csentem el a fotót : )
      Viszont legközelebb akkor én meg kipróbálom a pogácsát belőle. Nem kell bele sütőpor, ugye?

      Törlés
  2. Utána jöttem rá, hogy valszeg az volt a probléma :)
    Nem, tök ugyanez a tészta
    mi sajtot sem szoktunk tenni a tetejére, max. tojást, de azt sem mindig :)

    VálaszTörlés

Google+