2012. június 6., szerda

Rántott krumpli


Életemben eddig egyszer ettem rántott krumplit, barátnőmék anyukája várt minket ezzel a vacsival. Nemrég szóba került a munkahelyemen, de senki sem ismerte a rántott krumplit. Azóta másoknak is említettem már ezt az ételt, de mindig csodálkozó vagy pfujoló tekinteteket kaptam vissza. Pedig a rántott krumpli finom, olcsó és nagyon gyorsan megvan.
Én fokhagymás tejfölbe mártogatva ettem, de az igazán jó öntet hozzá, a tartármártás.


Hozzávalók

Krumpli (egy főre szerintem egy jó nagy krumpli elegendő)
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa

Olaj a kisütéshez


Előkészület: a krumplit hámozzuk meg és karikázzuk fel. Ne túl vastagra, mert akkor nagyon lassan fog csak átsülni. Olyan 4 mm környékére próbáljuk belőni. Mossuk meg a szeleteket.


Na most, a neten olvastam olyat is, hogy érdemes előfőzni a krumplikat, hogy félkemények legyenek a panírozás előtt. Én ezzel nem akartam vesződni, túl időigényesnek gondoltam kivárni azt, amíg megfő majd kihűl a panírozáshoz.



Így rögtön paníroztam és sütöttem is. A panírozás ugyan az, mint a rántott húsnál: liszt, tojás és morzsa. A tojásba bőven tegyünk sót, mert a krumpli sok sót felvesz. Én egy jó nagy csipetet tettem az 1 db nagy krumplihoz (csak magamnak csináltam, mivel Zoli is pfujolt), de az kevés volt. Egyéb fűszert nem használtam.
Jó alaposan bundázzuk be, figyeljünk rá, hogy a széleire is kerüljön panír.



Forrósítsuk meg az olajat, majd kezdjük el kisütni a krumplikat.
Végig alacsony lángon süssük, nehogy az legyen a vége, hogy a bunda megpirul, a krumpli viszont nyers marad.



Frissen, még melegen tálaljuk!

7 megjegyzés:

  1. Nagyi néha csinált ilyet, tényleg finom!

    VálaszTörlés
  2. Emlékeim szerint a legutóbbi macska (a fehér) is nagyon szerette :-) Egy alkalomra emlékszem konkrétan, hogy Nagyi ilyet sütött, de akkor a cicának pont extrasürgős csavarognivalója volt, és lemaradt róla, én meg másnap kerültem be a kórházba, ezért nem bírtam megkóstolni. Pedig tényleg finom lehet, főleg fokhagymás tejföllel... a tartármártás szerintem már túl sok lenne hozzá a majonéz miatt.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom a rántott krumpli, mi is nagyon szeretjük. :-)

    VálaszTörlés
  4. Gyerekkorom egyik kedvenc vacsija...imádtuk😍

    VálaszTörlés
  5. Ki fogom próbálni! Sosem hallottam még róla. Vacsora ötletnek kitűnő!

    VálaszTörlés

Google+