2011. november 23., szerda

Csirkemáj serpenyőben sütve


Ismét egy Zoli a konyhában recept jön. Most már annyira belevertem azt, hogy főzéskor fényképezünk, hogy magától lefényképezte a folyamatot (nagyon büszke vagyok rá : ) Nekem most csak pötyögnöm kell hozzá egy kis kísérő szöveget.


Hozzávalók 2 főre


30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
baconkocka
majoránna
fél teáskanál pirospaprika

bors

A kockára vágott bacont egy kis zsíron (mondom, Zoli főzött) pirítsuk meg.


Ha már szép színe van, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és főzzük tovább kis lángon (4-5-ös fokozat). Szórjuk meg kevés fekete borssal.


Amikor a hagyma már kezd üveges (átlátszó) lenni, adjunk hozzá pirospaprikát, kb. 20 másodpercig pirítsuk tovább így, majd öntsük fel vízzel.


A csirkemájat vágjuk ketté és vizsgáljuk át, hogy van e benne epe. Ha az epe benn marad, akkor keserű lesz a végeredmény és dobhatjuk ki az egészet. A mienkbe most nem volt, így erről nincs fotó. Amúgy kékes-zöldes bogyószerűségeket keressünk. Ha találunk, jó nagy körben vágjuk ki belőle. Ez után mehet a serpenyőbe.

Ennyi majoránna került rá.

Szórjunk rá majoránnát és sózzuk be. A csirkemájat előre is besózhatjuk. A szárnyas máj nem keményedik meg az előre sózástól (Zoli állítja). Addig süssük, míg a belseje is jól átsül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+