2011. október 27., csütörtök

Hurka- és kolbászsütés





Gyerekkorunkban rendszeresen jártunk nagymamámékhoz disznóölésre. Öten vagyunk unokák (lány), érző lélekkel, ezért előfordult, hogy petíciót írtunk a disznó életéért (sosem ébredtünk fel hajnalban, mikor még lett volna értelme benyújtani). Aztán már nem volt disznó, de egy ideig a konyhában még töltöttük a hurkát lelkesen. Már ez sincs, így a recept nekem úgy kezdődött, hogy lementünk a boltba kolbászért és hurkáért.


Hozzávalók

vére-májas hurka
kolbász (nyers)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
kenyér
mustár
torma


Mindent tegyünk be egy nagy jénai edénybe vagy gáztepsibe. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk félbe. A fokhagymákat beletehetjük pucolás nélkül is, csak szedjük szét gerezdekre. Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (kacsazsír), fedjük le fóliával és mehet 200 fokon a sütőbe.


Süssük a fólia alatt fél-háromnegyed órát kb. majd mikor így néz ki, süssük tovább fólia nélkül.


Ha a kolbászt/hurkát krumplival szeretjük, azt is süthetünk mellé. Most mehet is a húsok közé. A krumplit süthetjük héjában is, hosszúkásra vágva. Süssük tovább addig, amíg szépen megpirul.
Mustárral, friss kenyérrel, tormával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+