2011. október 25., kedd

Aludttejes prósza


A cím kicsit becsapós, mivel nálam sosem aludt meg a tej, inkább csomósra romlott, ezért kefirt használok a tej helyett. Fölösleges drágát venni, megteszi bármelyik saját márkás verzió is. A végeredmény egy savanykás puha tészta lesz, édes lekvárral. Az ilyen receptek a kedvenceim, mert mindent csak össze kell önteni egy tálba, és mehet is a sütőbe.


Hozzávalók

25 dkg túró
1 nagy és egy kis pohár kefir
20 dkg liszt
1 kanál margarin (kocka)
2 tojás
2 kanál cukor
gyümölcslekvár
só (két csipet)


A hozzávalókhoz még annyit, hogy a túró nem kötelező elem, sőt eredetileg nem is szerepel a receptekben. Anyukám találta ki, hogy tegyünk a tésztába, mivel így sokkal laktatóbb lesz. Mivel a családunkban van cukorbeteg, ezért nálunk a cukor kimarad a tésztából.
Szóval, a margarint  olvasszuk meg, és tegyünk mindent egy nagy tálba. Kézi habverővel jól dolgozzuk össze. Jöjjön az első videó arról, milyen sűrűnek kell lennie az aludttejes prósza tésztájának:



Ha ennél sűrűbb lett a tésztánk, tejjel hígíthatunk rajta. 

Kenjünk ki egy magasabb falú tepsit vagy egy jénait (33x24 cm) margarinnal. Öntsük bele a tésztát, és szórjunk a tetejére lekvárt, és kis darab margarinokat.



Mehet 200 fokon a sütőbe, 25 percre. Sütés közben előfordulhat, hogy nagy hólyagok képződnek a tetején: ezeket egyszerűen csak bökjük ki. 25 percnél tegyük légkeverésre, és süssük tovább még 5-10 percig. Akkor sült át, ha a közepébe szúrt késen nem marad tészta, és szépen megpirul a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Google+