2012. április 23., hétfő

Tükörtojás szalonnával


Jöjjön egy tartalmas reggeli a hétvégékre, vagy vacsora a hétköznapokra. Nálunk ezt is Zoli készíti jobban. Lehet neki kellene írnia a blogot...


Hozzávalók

Tojás
Szeletelt bacon (csomagban lehet így kapni)
Hagyma, újhagyma
Sajt
Só, bors

Fogjunk egy teflon serpenyőt, tegyük bele a bacon szeleteket. Olajat nem szoktunk tenni alá, mivel a baconből elég zsiradék sül ki.


Közepes lángon kezdjük el sütni.


Közben óvatosan fordítsuk meg a szeleteket, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.


Közben a hagymát szeleteljük fel, majd a szépen megpirult baconra szórjuk rá. Ha szeretnénk rá borsot is tenni, akkor szórjuk rá a hagymára.


Süssük tovább, forgassuk meg a hagymával is. Ha éppen újhagyma szezon van, akkor azt is tehetünk rá.


Kicsit süssük, hogy a hagyma is puhuljon, majd üssük rá a tojásokat.


Továbbra is közepes lángon süssük. Kevés sót szórjunk a tojásokra, de csak óvatosan! A bacon maga is sós. Kevés reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Ha szépen átsült a fehérje is, készen is vagyunk. A tetejére Zoli még szokott pirospaprikát és borsot is szórni.


11 megjegyzés:

  1. Igen : )))) De ki ne számold nekem, hogy mennyi kalória van benne :D

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon étvágygerjesztően néz ki.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. B*sszus, összefutott a számban a nyál...
    Val, milyen megjegyzéseket töröltél??? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami külföldi csávó reklámozta a blogját, de spam volt, így töröltem. Aztán nem értett a szóból, és újra meg újra linkelte magát, én meg újra meg újra töröltem. Egyelőre úgy tűnik én nyertem.

      Törlés
    2. kb mennyi igeig (kellett volna XD)kell sütni?

      Törlés
    3. Ezek szeritn nem lett belőle vacsora tegnap : )
      A bacont közepes lángon kezd el sütni, de ne hagyd magára. Akkor kell megfordítani, amikor úgy néz ki az alsó oldala, mint a harmadik fotón (nyugodtan emeld meg a villával akár 20 mp-enként, hogy lásd, hogy álla dolog).
      Amikor megfordítottad, akkor tk. rá is dobhatod már a hagymát. Süsd 1-2 percig, majd mehet is rá a tojás. Soha ne süsd nagy lángon, mert akkor oda fog égni az egész. A tojás akkor jó, amikor a fehérje rész is szépen megsül (nem folyik, nem átlátszó, hanem szépen kifehéredett). Remélem tudtam segíteni.

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Google+